[:tr]Bütün Linux Dağıtımlarına Tek Bir Uygulama Marketi[:]

[:tr] Benim gibi bir Linux dağıtımlarının iflah olmaz bir tutkunuysanız ve yine benim gibi sanal makine kurmak için bilgisayar başına geçince acaba hangi linux dağıtımıyla çalışsam; ya ondadır ya bunda diye seçmekte zorlanıyorsanız sevindirici bir gelişme. Snapstore adında Canonical firmasının desteğiyle 41 Linux dağıtımında çalışabilen ortak bir uygulama marketi var. Bu marketin varlığı beni mutlu […]

Yazan - Fatih Anıl

Ekim 29, 2022
"
[:tr]

Benim gibi bir Linux dağıtımlarının iflah olmaz bir tutkunuysanız ve yine benim gibi sanal makine kurmak için bilgisayar başına geçince acaba hangi linux dağıtımıyla çalışsam; ya ondadır ya bunda diye seçmekte zorlanıyorsanız sevindirici bir gelişme. Snapstore adında Canonical firmasının desteğiyle 41 Linux dağıtımında çalışabilen ortak bir uygulama marketi var.

Bu marketin varlığı beni mutlu etti çünkü dağıtımlarla çalışırken o dağıtıma uygun yükleme paketi bulmak, yüklemek işlemleri nüanslara sahip olduğu için zaman alıcı olabiliyordu. Şimdi ise önce Linux dağıtımına uygun Snapd servisini kurduktan sonra Snapstore uygulamasını kurarak birçok geliştiricinin ki Microsoft’un açık kaynak kodlu Visual Studio Code gibi uygulamalarının da dahil olduğu geniş bir uygulama marketitin dağıtım farkı gözetmeden kullanabiliyorsunuz. Ben çok sevdim, harika!

Hala .rpm di .deb paketiydi arayıp bulmak gerekecek uygulamalar illa olacak ancak bu marketin yaygınlaşmasıyla evrensel bir Linux uygulama marketine dönüşmesini çok isterim.

Son olarak yerli ve milli dağıtım diye lanse edilen ancak özgün halinden koparılıp Debian dağtımının bir çatalı haline dönüşen Pardus üzerinde deneme imkanım olmadı ama kullanılabildiğini umuyorum.

[:]

0 Comments

Submit a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir