[:tr]Web Developer İçin Araçlar[:]

[:tr][:]

Yazan - Fatih Anıl

Ekim 30, 2022
"

[:tr]

Web siteleri ya da web uygulamaları günümüzün vazgeçilmez dijital kimlikleri olması web developer olma hevesini canlandırıyor. Tabi bu yola koyulurken uzun bir yol olduğunu ve bu yolda çok fazla sayıda araçla işlerin sonuca erdirilmek zorunda olduğunu unutmamak gerekiyor bana göre, ne de olsa alet işler el övünür demiş atalarımız.

  1. Online HTML, CSS, JS editörleri
  2. Ön yüz tasarımı için WYSWYG Programları
  3. Web sitesi yapımı online WYSWYG editörleri
  4. SVG görsel editörleri
  5.  

Bu noktada kendi adıma bir web geliştiricisi ve eğitimcisi olarak biriktirdiğim araçlar setini buradan paylaşmak istiyorum. Araçları kendi belirlediğim bir mantıkla gruplamayı uygun gördüm. Önerilerinize açığım elbetteki.

Online Editorler:

Bilgisayara hiç kurulum yapmadan HTML, CSS ve Javascript kodlarını yazarak anında sonucunu görme olanağı sunan web uygulaması editörler hızlıca test etmek için oldukça kullanışlılar:

  • JSFiddle

Ara Yüz Tasarımı İçin WYSWYG Programlar

Web sayfası tasarımı için HTML işaretleme dilini ve CSS biçimledirme dilini kullanmak yerine görmek istediğiniz sonucu ekrana sürükleyerek hazır nesnelerden oluşturduğunuzda sizin için HTML ve CSS kodlarını üreten ne görmek istiyorsan onu yap editörlerini işlerinizi hızlandırabilir.

Online WYSWYG Web Sayfası Editörleri

[:]

0 Comments

Submit a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir