SAP BW Veri Paketi Güncelleme Seçenekleri

BW info package oluştururken 3 farklı güncelleme yöntemiyle karşılaşılır; Full Update (Tam Günc.) Delta Update Initialization of the Delta Process (Delta yöntemiyle başlangıç durumuna getirme) Full Update Veri seçimi sekmesinde belirlenen ölçütlerle uyuşan tüm verileri kaynak sistemden isteyecektir. Eğer belirlenen süre içerisinde kaynaklarda birikmiş 100.000 kayıt var ise full update ile bu verilerin tamamı kaynak […]

Yazan - Fatih Anıl

Kasım 11, 2019
"

BW info package oluştururken 3 farklı güncelleme yöntemiyle karşılaşılır;

  1. Full Update (Tam Günc.)
  2. Delta Update
  3. Initialization of the Delta Process (Delta yöntemiyle başlangıç durumuna getirme)
SAP BW Infopackage Update sekmesi.

Full Update

Veri seçimi sekmesinde belirlenen ölçütlerle uyuşan tüm verileri kaynak sistemden isteyecektir.

Eğer belirlenen süre içerisinde kaynaklarda birikmiş 100.000 kayıt var ise full update ile bu verilerin tamamı kaynak sistemden talep edilecektir.

Delta Update

Delta güncellemesi son delta veri çekimi işleminden sonra kaynak sistemlerde birikmiş verileri talep edecektir.

Bundan dolayı delta update oluşturmadan önce delta initial update yapılmalıdır. Delta update sadece SAP kaynak sistemlerinden veri yüklerken kullanılabilen bir veri çekme işlemidir.

Eğer delta güncellemesi hata ile sonuçlanır veya eli ile durumu kırmızı led durumuna alınırsa, sonraki delta tekrarlama modunda çalışır. Hata durumundaki deltadan tamamlanmamış veya eksik kalan verileri de kendi request (talep) ile birlikte kaynaktan isteyecektir. Tekrarlama modunda veri çekme diyalog penceresinde yürütülür. Eğer hatalı request içindeki veriler güncellenmiş ise veri hedefinden (data target) bu verilerin silinmesi gerekir. Aksi halde veri hedefinde verilerden mükerrer kayıt oluşmasına sebep olunur.

Initialization of the Delta Process

Delta güncellemesinin çalışabilmesi için ilk olarak delta initialization güncellemesinin yapılması gerekir. SAP kaynaklarından InfoPackage zamanlama işlemi başlatmak için seçim kriteriyle örtüşmeyen birçok farklı başlangıç kriteri belirlenebilir. Bu da Bussiness Information Warehouse (BI) sistemine basamak basamak istenilen seçeneklerde ilgili verinin delta işlemleriyle yüklenmesi için seçenek oluşturur.

0 Comments

Submit a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir