Windows’ta Yüklü Programların Listesini Dosyaya Yaz

Kaynak dipnotunda belirttiğim sayfada kullanışlı bir yöntemle karşılaştım. Oldukça pratik kısa ve sisteme ek bir yazılım kurmaya gerek bırakmıyor. Windows’ta Yüklü Programlar Metin Dosyasına Nasıl Listelenir? Windows başlat düğmesine basarak “cmd” yazarak komut satırı programını görüyorum. Komut satırını yönetici olarak çalıştırmak için CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basarak komut satırını açıyorum. Kullanıcı Hesabı Denetimi açıksa ekranınızda yönetici olarak […]

Yazan - Fatih Anıl

Ocak 13, 2018
"

Kaynak dipnotunda belirttiğim sayfada kullanışlı bir yöntemle karşılaştım. Oldukça pratik kısa ve sisteme ek bir yazılım kurmaya gerek bırakmıyor.

Windows’ta Yüklü Programlar Metin Dosyasına Nasıl Listelenir?

Windows başlat düğmesine basarak “cmd” yazarak komut satırı programını görüyorum.

Komut satırını yönetici olarak çalıştırmak için CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basarak komut satırını açıyorum. Kullanıcı Hesabı Denetimi açıksa ekranınızda yönetici olarak çalıştırma onayını soran pencere belirecektir. Onaylıyorum.

Komut satırına düşüyorum. Burada aşağıdaki komutu çalıştırdım;

wmic

Ardından komut satırım değişti. Yeni satırda aşağıdaki komutları yazarak hedefte bilgisayarımda bulunan C: yada D: veya başka bir konumdaki tam dosya yolunu yazarak listemi oluşturuyorum;

/output:<strong>d:\myInstalledSoftwareList_onWin10</strong>.txt product get name,version

Sonuçta komutda koyu olarak işaretlediğim bölümünde belirttiğiniz konumda adını verdiğiniz dosya oluşturuluyor ve içinde yüklü programlarınızın listesini bulabilirsiniz.

How To Get List Of Installed Apps In Windows 7/10 Without Any Software

0 Comments

Submit a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir