Bilgisayar konusunda deneyimli ve karıştırmayı seviyor, zorluklarla karşılaşınca araştırmaya vakit bulabiliyorsanız ücretsiz kullanabileceğiniz işinize daha çok karışan iki anti virüs yazılımı en güvenli seçenek olabilir.
Comodo Internet Security Free
Biri özellikle alış veriş sitelerinin güvenliğini sağlama konusunda dünya firması olan Comodo’nun Free Internet Security yazılımı. Türkçe ara yüze sahip program deneyimsiz kullanıcılar için biraz karmaşık gelebilir, ama işini iyi yapmaya çalıştığı bir gerçek.
360 Total Security
İkinci olarak tavsiye edebileceğim Çin kökenli bir koruma programı. Security 360. Bu programın da işini iyi yapmaya çalıştığını söyleyebilirim. Yine deneyimsiz kullanıcılar için işlere burnunu biraz fazla soktuğunu bile söyleyebilirim. Ara yüzünün Türkçe olması avantajının yanında diğer koruma programlarından farklılaşın bir özelliği var, o da içinde sistemin gereksiz dosyalarını ve kayıt defteri girdilerini temizleyici eklentisinin olması. Bu avantajıyla birlikte özellikle son yıllarda yaygın dolaşımda (tabi bunu Türkiye ve okullar gibi umumi kullanım alanlarıyla içli dışlı olanları kastederek yazıyorum) olan flaş bellek vasıtasıyla yayılan zararlı yazılımları engellemedeki başarısı da tercih sebebi olabilir.
Bunlar karmaşık ve detaylı geldiyse kullanıcı ara yüzü İngilizce olan ama sessiz sedasız işini yapan başka bir programı deneyebilirsiniz;
Bitdefender Antivirüs Free
Dünyaca anti virüs alanında ünlü ve etkili bir firmanın ürünü olan bu yazılımı kullanabilmek için programı kurduktan sonra Bitdefender üyesi olmanız gerekiyor. Üye olmak için de tabi bir eposta hesabı lazım. Eposta adresinizle üye olduktan sonra arka planda sessiz sedasız çalışan bu program güvenliğinizi sağlamada oldukça yardımcı olacaktır.
Sonuç olarak şunu da belirtmek isterim ki hiç bir güvenlik yazılımı bilgisayar kullanımı konusundaki genel kültürünüzü yeterli seviyeye çıkartmadığınız sürece %100 koruma sağlayamaz.
0 Comments