[:tr]Excel Hücresine Çift Tıklayarak Hedef Adrese Git[:]

[:tr] Excel’in standart ayarında bir hücreye iki kez tıklayarak o hücre içinde düzenleme moduna geçmiş ve hücre içerisinde metin düzenliyor oluruz. Çok fazla sayfanın bulunduğu Excel dosyalarında hücrelerin içinde yazan hedef adrese gidip içeriğini görmek için en iyi ihtimalle F5 tuşu kullanılabilir. Bundan daha hızlı hedef hücreye ulaşmak için aşağıda yazacağım ayarı değiştirerek Excel kitabı […]

Yazan - Fatih Anıl

Aralık 16, 2021
"
[:tr]

Excel’in standart ayarında bir hücreye iki kez tıklayarak o hücre içinde düzenleme moduna geçmiş ve hücre içerisinde metin düzenliyor oluruz. Çok fazla sayfanın bulunduğu Excel dosyalarında hücrelerin içinde yazan hedef adrese gidip içeriğini görmek için en iyi ihtimalle F5 tuşu kullanılabilir. Bundan daha hızlı hedef hücreye ulaşmak için aşağıda yazacağım ayarı değiştirerek Excel kitabı içerisinde gezinmeyi hızlandırabiliriz.

Excel -> Dosya Menüsü -> Seçenekler yoluyla Excel Seçenekleri penceresini açın.

Bu penceredeki sol bölümdeki listeden “Gelişmiş” üzerine tıklayarak sağ bölümdeki “Doğrudan hücre içinde düzenleme yapmaya izin ver” ayarını bulun. Varsayılan olarak bu ayar işaretlidir. Bu işareti kaldırınca artık hücre üzerinde çift tıklayarak hücrede düzenleme yapamıyor olacağız. Çünkü bu ayar sayesinde hücre içinde başka bir kitapta yada mevcut kitapta bir adres yazılı ise çift tıklayınca Excel seçili hücre olarak doğrudan hedef hücreye gidecektir.

Örneğin “Sayfa 1” de B4 hücresinin içine =Sayfa2!F77 formülünü yazıp Enter tuşuna bastıktan sonra B4 hücresinin üzerine iki kez tıklayınca doğrudan Sayfa2 de yer alan F77 hücresine götürecektir.

[:]

0 Comments

Submit a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir