Ready Boost Teknolojisi ile Windows Bilgisayarda RAM Miktarını Arttır

Bir bilgisayar uzum zamandır kullanıldığından olsun, maliyetini düşük tutmak için olsun zaman zaman RAM miktarının işlerimizi tamamlamaya yetmediğine şahit oluyor ve bilgisayarın yavaşlamasını sorun etmeye başlıyoruz. Özellikle günümüz web tarayıcılarının büyük miktarlarda RAM tükettiğini düşünürsek günlük işlerimizde bile 2 GB. RAM bıkkınlık verebilecek bir duruma düşürebilir. Yandaki ekran görüntüsünde kendi kullandığım ve istatistik olarak en […]

Yazan - Fatih Anıl

Ekim 02, 2019
"

Bir bilgisayar uzum zamandır kullanıldığından olsun, maliyetini düşük tutmak için olsun zaman zaman RAM miktarının işlerimizi tamamlamaya yetmediğine şahit oluyor ve bilgisayarın yavaşlamasını sorun etmeye başlıyoruz. Özellikle günümüz web tarayıcılarının büyük miktarlarda RAM tükettiğini düşünürsek günlük işlerimizde bile 2 GB. RAM bıkkınlık verebilecek bir duruma düşürebilir.

Yandaki ekran görüntüsünde kendi kullandığım ve istatistik olarak en yaygın kullanılan masa üstü web tarayıcısı Google Chrome’un 15 web sayfası açıkken RAM.’in yaklaşık 450 MB.’ını kullandığını görebilirsiniz.

Windows işletim sistemine Window 7 sürümüyle birlikte geliştirdiği Ready Boost teknolojisi RAM yetersizliği yaşadığınız durumlarda imdadınıza yetişebilir. Normal olarak Windows belleğin yetmediği durumlarda RAM’e yazması gereken bilgileri sabit diskin ( harddisk ) ayırdığı bir bölümüne yazarak burada saklar. Bu yöntemse aktif kullandığımız program ve verilerin ekrana gelme sürelerini geciktirecektir. İşte bunun yerine okuma ve yazma hızları teknik olarak daha yüksek olan taşınabilir bellekler ve hafıza kartları ilave RAM olarak kullanılabilir.

Peki nasıl hazırlık yapmalı ve nasıl aktifleştirmeliyiz?

0 Comments

Submit a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir