Şifrelenmiş PDF Dosyasını Aç

PDF dosyaları internet üzerinde materyalin dosya boyutunu düşürerek taşınabilirliğini artıran bir dosya tipidir. Kredi kartı özetlerinden online ödeme dekontlarına, eğitim materyallerinden başvuru formlarına kadar geniş bir alanda kullanımı yaygın bir dosya türüdür. PDF dosyalarını okumak için en bilinen bilgisayar programı Adobe Acrobat Reader programlarıdır. Bu programın yanında Foxit Reader, Xodo PDF gibi programları da kullanmak […]

Yazan - Fatih Anıl

Mayıs 03, 2018
"

PDF dosyaları internet üzerinde materyalin dosya boyutunu düşürerek taşınabilirliğini artıran bir dosya tipidir. Kredi kartı özetlerinden online ödeme dekontlarına, eğitim materyallerinden başvuru formlarına kadar geniş bir alanda kullanımı yaygın bir dosya türüdür.

PDF dosyalarını okumak için en bilinen bilgisayar programı Adobe Acrobat Reader programlarıdır. Bu programın yanında Foxit Reader, Xodo PDF gibi programları da kullanmak mümkün. Bahsettiğim programların hem ücretli hem de ücretsiz sürümleri mevcut ve çoğunlukla da Türkiye şartlarında maliyetinin yüksek olması ya da yazılım için para harcanmaması nedeniyle ücretsiz sürümler tercih ediliyor.

PDF okuyucu programların ücretsiz yani bedava olan sürümleri PDF dosyalarını şifrelemenize, şifreli ise şifreyi kaldırarak kısıtlanmış işlemleri yapmanıza izin vermiyor. Böyle bir durumda programı ücretli sürüme yükseltmeniz isteniyor üreticisi tarafından. Özellikle şifresini bildiğiniz halde dokümanı yazdırmak için kısıtlamayı kaldırmak için elinizdeki şifreyi bile kullanamıyorsunuz ücretli sürüme yükseltmeden.

Böyle bir durumla karşılaştığım yakın zamanda online çözümler olduğunu farkettim. Bunlardan çalıştığını teyit ettiğim siteyi paylaşacağım.

http://pdfio.co

Bu sitede ücretli PDF programlarıyla yapılan işlemlerin birçoğunu bulabilirsiniz. Özelde “Unlock PDF” yani PDF’nin şifresini kaldır işlemi gayet güzel çalışıyor. Aslında buradaki araçlar da belli bir doküman sayısı ve boyutundan sonra ücretli kullanılabiliyor. Kıyaslandığında ücretli PDF programlarına ödeyeceğiniz miktardan daha avantajlı olduğunu söyleyebilirim.

Ücretli üyeliğim olmadığı için paralı hizmetleri hakkında yorum yapamıyorum ama kullananlardan yorumlarını bekliyorum.

0 Comments

Submit a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir